دکتر اسماعیل مهاجر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: قرارگاه عملیاتی واکنش سریع پارک ملی گلستان عصر یکشنبه ۹۳/۶/۲ در محدوده سه راهی دشت در محل محیط بانی شارلق با هدف پیشگیری از وقوع بحران از جمله آتش سوزی، سیل و تخلفات صید و شکار و همچنین واکنش سریع در موقع بروز موارد مذکور افتتاح شد.
به گفته وی، این قرارگاه با حضور فرمانداران شهرستان های مانه و سملقان، گرمه و جاجرم، ریاست دادگستری شهرستان آشخانه و جمعی از روسای ادارات محیط زیست شهرستان ها، رییس و کارکنان پارک ملی گلستان افتتاح شد.
مهاجر اظهار داشت: با افتتاح این پایگاه و حضور به نوبت و با برنامه پنج گروه کاری واکنش سریع در مقابل حوادث (آتش سوزی) و با اطلاع رسانی درست سعی بر آن داریم تا جلوی وقوع حوادث اتفاق افتاده در طول هفته های گذشته را بگیریم.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان تصریح کرد: به مناسبت هفته دولت و با توجه به دستور خانم دکتر ابتکار قرارگاه عملیاتی واکنش سریع پارک ملی گلستان با هدف پیشگیری از وقوع بحران از جمله آتش سوزی، سیل و تخلفات صید و شکار و همچنین واکنش سریع در موقع بروز موارد مذکور ایجاد شده است.
وی افزود: از وظایف اصلی نیروهای فعال در این ستاد، آموزش و تنویر افکار عمومی مسافرین و جوامع محلی پیرامون پارک در خصوص اهمیت و حفاظت از پارک و جلوگیری از آلودگی و آسیب های احتمالی وارده به پارک می باشد.
مهاجر یادآور شد: این آموزش ها از طریق متخصصین و مبلغین محیط زیست برای دهیاران، شوراها، مردم محلی و مسافرین عبوری از طریق ارائه آموزش های حضوری، توزیع بروشور و نصب بنر و تابلو در تمام طول مسیر پارک انجام خواهد شد.
به گفته وی، همچنین نیروهای شرکت کننده در این طرح از طریق اطلاع رسانی در ورودی های پارک و توسط پنج اکیپ سیار چهارنفره در طول مسیر از توقف خودروها در حاشیه جاده جلوگیری و تمام مسافران به تفرجگاه های تعیین شده در طول مسیر هدایت خواهند شد. جلوگیری از توقف خودروها در تمامی طول مسیر از طریق دپوی خاک و نصب گاردریل در قسمت های مختلف جاده نیز اجرا خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان اظهار داشت: اجرای این طرح نیازمند یک عزم ملی و مدیریت جهادی است که با مشارکت فرمانداران شهرستان های گالیکش، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم و با همکاری دادگستری، ادارات راه و شهرسازی، منابع طبیعی، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و پلیس راهور ناجا اجرا خواهد شد.
مهاجر تأکید کرد: از دیگر اقدامات آغاز شده در این طرح استقرار تعداد ده چادر آتشبان و حضور ۳۰ نفر نیرو در نقاط حادثه خیز پارک ملی گلستان به منظور پیشگیری از بروز آتش سوزی در پارک و اقدام سریع در جهت اطفا حریق های احتمالی است.
وی گفت: ستاد راهبری عملیات واکنش سریع پارک ملی گلستان تا زمان شروع بارندگی ها، کاهش تردد و عبور و مرور در جاده آسیایی در پاییز سال جاری بصورت شبانه روزی فعال است.
نظر شما